D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (2024)

Table of Contents
Coldplay deelt stukje van mogelijke nieuwe single Apollo 8-astronaut William Anders, maker van iconische Earthrise-foto, omgekomen bij vliegtuigcrash Schatrijke Bolle Jos is gevreesd en ongrijpbaar: de intensieve jacht op meest gezochte man van het land Advertentie Naar woestijn uitgeweken Georginio Wijnaldum gaat gewoon verder bij Oranje: ‘We waren soms te vriendelijk voor elkaar’ Universiteiten willen banden met Israël niet verbreken Witgoedproducent Miele schrapt 1300 banen in Duitsland Motorprobleem bij Max Verstappen zorgt voor kopzorgen en vroegtijdig einde tweede training Advertentie Max Verstappen op achterstand in Canada na motorprobleem: ‘Niet hoe ik het had willen zien’ Schietincident in Doetinchem, twee verdachten opgepakt LIVE Formule 1 | Verstappen stapt uit RB20 en lijkt al snel klaar in tweede training Canada: ‘Ik ruik rook’ LIVE Formule 1 | Verstappen stapt uit RB20 en lijkt al klaar in tweede training Canada: ‘Ik ruik rook’ LIVE Formule 1 | Max Verstappen in tweede vrije training al na één ronde weer naar binnen in Canada Elke dag douchen is overdreven Deense media melden witte rook: ‘Feyenoord akkoord met Sparta Praag en strikt Brian Priske’ Invallen door politie Curaçao in zaak moord adjudant marechaussee Uitglijder Engeland in aanloop naar EK, Duitsland ontsnapt en Polen geeft signaal af aan Nederland Winnaars Het Blok boeken ruim 1,5 ton overwaarde op Amsterdams appartement Motorrijder gewond bij aanrijding, automobilist verzet zich bij aanhouding LIVE Formule 1 | Max Verstappen maakt zich op voor tweede training: wederom natte baan in Canada? LIVE oefenduels | Duitsland op gelijke hoogte, Engeland nog altijd achter, EK op de tocht voor uitgevallen Milik Ex-militair die met een ploertendoder zijn vader bijna dood sloeg bracht zit al in een kliniek Deense premier op straat geslagen door man ‘Romana’ (51) van Zanger Rinus plotseling overleden LIVE oefenduels | Naast Engeland ook Duitsland op achterstand na ketser Neuer, EK op de tocht voor uitgevallen Milik Meisje (3) komt vast te zitten in hek van glijbaan, brandweer bevrijdt hevig geschrokken kind Waar ontmoet je elkaar, als overal deuren worden dichtgegooid? De ondraaglijke entertainmentpolitiek kende deze week een dieptepunt Ook Noorwegen zegt nieuwe songfestivaldeelname nog niet toe Een mogelijke overval mondt uit in een schietpartij bij de carwash: ‘Ik denk: wat is dít joh?’
  • 06-06-2024 17:35 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (1)

    De bevrijding van West-Europa begon 6 juni 1944, maar D-Day is ook de dag dat vijf Nijmeegse verzetsleden werden gefusilleerd in de duinen. Nijmegenaar Dirk-Wim in ’t Hof schreef een lied over de mannen, die herinnerd kunnen worden dankzij een soort codetaal in het helmgras.

    Lees meer

  • Coldplay deelt stukje van mogelijke nieuwe single

    08-06-2024 05:20 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (2)

    Fans van Coldplay kunnen zich verheugen op nieuwe muziek. De Britse groep deelde vrijdag op Instagram een klein fragment van een nog onuitgebrachte single.

    Lees meer

  • Apollo 8-astronaut William Anders, maker van iconische Earthrise-foto, omgekomen bij vliegtuigcrash

    08-06-2024 04:15 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (3)

    Voormalig Apollo 8-astronaut William Anders, die in 1968 de iconische ‘Earthrise’-foto maakte waarop de planeet als een in de schaduw liggende blauwe knikker vanuit de ruimte achter het maanoppervlak te zien is, is vrijdag om het leven gekomen bij een vliegtuigongeluk. Anders is 90 jaar geworden.

    Lees meer

  • Schatrijke Bolle Jos is gevreesd en ongrijpbaar: de intensieve jacht op meest gezochte man van het land

    08-06-2024 03:00 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (4)

    Precies een jaar na de grote klopjacht in Turkije op ‘Bolle Jos’ Leijdekkers, start maandag de langverwachte rechtszaak tegen de Brabander. Maar de hoofdpersoon? Die lukt het nog stééds om uit handen van een complete politiemacht te blijven. Met een stapel valse paspoorten, privéjets, mogelijk plastische chirurgie én een duizelingwekkend vermogen van 1 miljard.

    Lees meer

  • Advertentie

  • Naar woestijn uitgeweken Georginio Wijnaldum gaat gewoon verder bij Oranje: ‘We waren soms te vriendelijk voor elkaar’

    08-06-2024 03:00 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (5)

    Zijn transfer naar Al-Ettifaq leverde hier en daar gefronste wenkbrauwen op, maar daar trekt 92-voudig international Georginio Wijnaldum (33) zich niets van aan. ,,Je kunt tijdens een voetbalcarrière niet iedereen tevreden stellen. De een is blij met keuzes die je maakt, de ander niet.’’

    Lees meer

  • Universiteiten willen banden met Israël niet verbreken

    08-06-2024 02:45 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (6)

    Nederlandse universiteiten zijn niet van plan hun samenwerking met alle Israëlische partners stop te zetten, schrijven ze in een brief in Trouw. De rectoren van de vijftien universiteiten laten daarin weten ,,de individuele academische vrijheid van onderwijs en onderzoek” te beschermen.

    Lees meer

  • Witgoedproducent Miele schrapt 1300 banen in Duitsland

    08-06-2024 01:44 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (7)

    De Duitse witgoedproducent Miele is van plan tot 1300 banen te schrappen in Duitsland als gevolg van een zwakkere vraag naar zijn wasmachines, vaatwassers, stofzuigers, koelkasten, drogers en andere huishoudelijke apparatuur. Ook wijst het bedrijf op hogere kosten voor materialen, energie en lonen.

    Lees meer

  • Motorprobleem bij Max Verstappen zorgt voor kopzorgen en vroegtijdig einde tweede training

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (8)

    Max Verstappen gaat met de nodige vraagtekens richting de zaterdag in Canada. Nadat de eerste vrije training eerder op de dag vrijwel compleet in het water viel vanwege zware neerslag, zorgden mechanische problemen tijdens VT2 ervoor dat de drievoudig wereldkampioen maar tot een paar rondjes kwam.

    Lees meer

  • Advertentie

  • Max Verstappen op achterstand in Canada na motorprobleem: ‘Niet hoe ik het had willen zien’

    08-06-2024 00:01 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (9)

    Max Verstappen gaat met de nodige vraagtekens richting de zaterdag in Canada. Nadat de eerste vrije training eerder op de dag vrijwel compleet in het water viel vanwege zware neerslag, zorgden mechanische problemen tijdens VT2 ervoor dat de drievoudig wereldkampioen maar tot een paar rondjes kwam.

    Lees meer

  • Schietincident in Doetinchem, twee verdachten opgepakt

    07-06-2024 23:35 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (10)

    Een persoon die in een bootje op het water zat is vrijdagavond in Doetinchem vermoedelijk beschoten. Vanaf de kant zou er geschoten zijn.

    Lees meer

  • LIVE Formule 1 | Verstappen stapt uit RB20 en lijkt al snel klaar in tweede training Canada: ‘Ik ruik rook’

    07-06-2024 23:25 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (11)

    Van de eerste vrije training is Max Verstappen niet heel veel wijzer geworden. Vanwege zware regenval werden er maar weinig kilometers gereden door de drievoudig wereldkampioen en zijn conculega's. Kan VT2 wel onder droge omstandigheden worden afgewerkt? Voor Max Verstappen was het avontuur in de tweede sessie van de dag in ieder geval van korte duur. Hij viel uit met mechanische problemen na nog geen half uur. Vanaf 23.00 uur volg je via ons liveblog hieronder en in onze livewidget hierboven de

    Lees meer

  • LIVE Formule 1 | Verstappen stapt uit RB20 en lijkt al klaar in tweede training Canada: ‘Ik ruik rook’

    07-06-2024 23:25 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (12)

    Van de eerste vrije training is Max Verstappen niet heel veel wijzer geworden. Vanwege zware regenval werden er maar weinig kilometers gereden door de drievoudig wereldkampioen en zijn conculega's. Kan VT2 wel onder droge omstandigheden worden afgewerkt? Vanaf 23.00 uur volg je via ons liveblog hieronder en in onze livewidget hierboven de ontwikkelingen op het Circuit Gilles Villeneuve op de voet.

    Lees meer

  • LIVE Formule 1 | Max Verstappen in tweede vrije training al na één ronde weer naar binnen in Canada

    07-06-2024 23:00 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (13)

    Van de eerste vrije training is Max Verstappen niet heel veel wijzer geworden. Vanwege zware regenval werden er maar weinig kilometers gereden door de drievoudig wereldkampioen en zijn conculega's. Kan VT2 wel onder droge omstandigheden worden afgewerkt? Vanaf 23.00 uur volg je via ons liveblog hieronder en in onze livewidget hierboven de ontwikkelingen op het Circuit Gilles Villeneuve op de voet.

    Lees meer

  • Elke dag douchen is overdreven

    07-06-2024 22:58 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (14)

    We douchen te vaak en te lang, en dat is niet goed voor onze huid, constateren dermatologen. Ze zien steeds vaker mensen met huidproblemen in hun spreekkamer.

    Lees meer

  • Deense media melden witte rook: ‘Feyenoord akkoord met Sparta Praag en strikt Brian Priske’

    07-06-2024 22:49 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (15)

    Brian Priske wordt de nieuwe trainer van Feyenoord. De Deense trainer was er persoonlijk al uit met Feyenoord, maar nu heeft ook Sparta Praag akkoord gegeven. Volgens Deense media zouden de Tsjechen akkoord gegaan zijn met een afkoopsom van een kleine twee miljoen euro. De 47-jarige Priske volgt Arne Slot op.

    Lees meer

  • Invallen door politie Curaçao in zaak moord adjudant marechaussee

    07-06-2024 22:48 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (16)

    Op Curaçao zijn vrijdagochtend vroeg vijf gerechtelijke invallen in huizen gedaan in verband met de moord op adjudant Toon Brood van de Koninklijke Marechaussee, meldt de politie. Daarbij zijn verschillende voertuigen en voorwerpen in beslag genomen die volgens de politie van belang zijn voor het onderzoek.

    Lees meer

  • Uitglijder Engeland in aanloop naar EK, Duitsland ontsnapt en Polen geeft signaal af aan Nederland

    07-06-2024 22:39 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (17)

    Waar Duitsland door een late treffer ternauwernood van Griekenland won (2-1), kende Engeland vrijdagavond een slechte generale repetitie voor het EK. Het verloor met 0-1 van IJsland. Oranje-opponent Polen imponeerde juist wel en liet ook meteen zien waar hun sterktes liggen.

    Lees meer

  • Winnaars Het Blok boeken ruim 1,5 ton overwaarde op Amsterdams appartement

    07-06-2024 22:14 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (18)

    Na weken van verbouwingen en uitdagende opdrachten hebben René (49) en Jessica (50) uit Ugchelen de finale van Net5-programma Het Blok gewonnen. Ze boekten een overwaarde van 157.202 euro op hun Amsterdamse appartement en ontvingen een cheque van 100.000 euro.

    Lees meer

  • Motorrijder gewond bij aanrijding, automobilist verzet zich bij aanhouding

    07-06-2024 22:09 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (19)

    Bij een aanrijding in Barneveld is vrijdagavond een motorrijder gewond geraakt. De motor werd op de kruising van de Gasthuisstraat met de Thorbeckelaan geschept door een auto. De bestuurder van de auto is aangehouden.

    Lees meer

  • LIVE Formule 1 | Max Verstappen maakt zich op voor tweede training: wederom natte baan in Canada?

    07-06-2024 22:07 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (20)

    Van de eerste vrije training is Max Verstappen niet heel veel wijzer geworden. Vanwege zware regenval werden er maar weinig kilometers gereden door de drievoudig wereldkampioen en zijn conculega's. Kan VT2 wel onder droge omstandigheden worden afgewerkt? Vanaf 23.00 uur volg je via ons liveblog hieronder de ontwikkelingen op het Circuit Gilles Villeneuve op de voet.

    Lees meer

  • LIVE oefenduels | Duitsland op gelijke hoogte, Engeland nog altijd achter, EK op de tocht voor uitgevallen Milik

    07-06-2024 22:00 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (21)

    In aanloop naar de start van het EK wordt er ook vrijdagavond weer volop geoefend. Engeland neemt het op tegen IJsland, waar het Nederlands elftal maandag tegenover staat. Gastland Duitsland speelt tegen Griekenland en poulegenoot van Oranje Polen staat tegenover Oekraïne. Mis niets van deze drie duels in ons liveblog (aftrap 20.45 uur)!

    Lees meer

  • Ex-militair die met een ploertendoder zijn vader bijna dood sloeg bracht zit al in een kliniek

    07-06-2024 21:54 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (22)

    De 36-jarige Groesbeekse ex-militair met PTSS die op 29 april 2023 met een ploertendoder zijn vader bijna om het leven bracht, krijgt geen gevangenisstraf. Vanwege een psychotische stoornis is hij volledig ontoerekeningsvatbaar, oordeelt de rechtbank.

    Lees meer

  • Deense premier op straat geslagen door man

    07-06-2024 21:29 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (23)

    De Deense premier Mette Frederiksen is op straat in Kopenhagen geslagen door een man. De man is gearresteerd, melden Deense media.

    Lees meer

  • ‘Romana’ (51) van Zanger Rinus plotseling overleden

    07-06-2024 21:26 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (24)

    Debora Siepman, de verloofde van volkszanger Rinus Dijkstra, is vrijdag plotseling overleden. Dat bevestigt de manager van Zanger Rinus na berichtgeving hierover van Omrop Fryslân. Siepman is bij het grote publiek vooral bekend als Romana nadat ze figureerde in Zanger Rinus’ videoclip Met Romana op de Scooter. Ze is 51 jaar geworden.

    Lees meer

  • LIVE oefenduels | Naast Engeland ook Duitsland op achterstand na ketser Neuer, EK op de tocht voor uitgevallen Milik

    07-06-2024 21:22 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (25)

    In aanloop naar de start van het EK wordt er ook vrijdagavond weer volop geoefend. Engeland neemt het op tegen IJsland, waar het Nederlands elftal maandag tegenover staat. Gastland Duitsland speelt tegen Griekenland en poulegenoot van Oranje Polen staat tegenover Oekraïne. Mis niets van deze drie duels in ons liveblog (aftrap 20.45 uur)!

    Lees meer

  • Meisje (3) komt vast te zitten in hek van glijbaan, brandweer bevrijdt hevig geschrokken kind

    07-06-2024 21:13 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (26)

    Een jong kindje is vrijdagavond vast komen te zitten in het hek van een glijbaan in Veldhoven. Dat gebeurde rond 19.30 uur bij speeltuin De Hazewinkel in de wijk Het Look. De hulpdiensten kwamen ter plaatse om het 3-jarige meisje uit haar benarde positie te bevrijden.

    Lees meer

  • Waar ontmoet je elkaar, als overal deuren worden dichtgegooid?

    07-06-2024 21:00 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (27)

    Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt. Hij vervangt deze week ook columniste Kitty Herweijer.

    Lees meer

  • De ondraaglijke entertainmentpolitiek kende deze week een dieptepunt

    07-06-2024 21:00 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (28)

    Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt. Hij vervangt deze week ook columniste Kitty Herweijer.

    Lees meer

  • Ook Noorwegen zegt nieuwe songfestivaldeelname nog niet toe

    07-06-2024 20:59 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (29)

    Noorwegen wacht net als Nederland voorlopig met het toezeggen van deelname aan het volgende Eurovisie Songfestival. Stig Karlsen, hoofd van de Noorse songfestivaldelegatie, zegt tegen de krant Aftenposten dat de Noorse omroep NRK eerst van European Broadcasting Union (EBU) wil horen welke verbeteringen de organisator wil doorvoeren.

    Lees meer

  • Een mogelijke overval mondt uit in een schietpartij bij de carwash: ‘Ik denk: wat is dít joh?’

    07-06-2024 20:34 via gelderlander.nl

    D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (30)

    Als ze de pistoolschoten niet hebben gehoord, dan de politiehelikopter wel. En natuurlijk zie je de nasleep: agenten, politieauto’s, her en der rood-witte linten. In een buurt waar gewoonlijk niet gek veel gebeurt kijken omwonenden raar op van de schietpartij vrijdagmiddag bij de autowasstraat aan de Van Uvenweg in Wageningen.

    Lees meer

  • D-day was ook de dag dat deze Nijmeegse verzetshelden werden gefusilleerd, nu is er een lied om de herinnering levend te houden - Gelderland nieuws - NewsLocker (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Pres. Carey Rath

    Last Updated:

    Views: 6024

    Rating: 4 / 5 (61 voted)

    Reviews: 84% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Pres. Carey Rath

    Birthday: 1997-03-06

    Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

    Phone: +18682428114917

    Job: National Technology Representative

    Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

    Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.